Træningsmiljø

Trænings- og udviklingsplatform i HVK

Det er af afgørende betydning for et elitært træningsmiljø at personerne som er en del af det, det vil sige trænerteamet og supportfunktioner med Cheftræneren i spidsen, besidder en dedikeret indstilling og højt fagligt niveau.
Derfor er netværksarbejdet og trænersøgning omkring eliteprojektet, medvirkende til at sikre et langsigtet perspektiv, da trænerskift forekommer i alle klubber. Evnen til at få de rigtige folk på plads til at videreføre udviklingen i en elite setup, er noget der kan have afgørende betydning.


Træner- og support teamet står for den daglige sportslige ledelse, årsplaner og træningsplaner med henblik på at udvikle holdet. Derudover skadeforebyggelse og -behandling samt mentaltræning.

  

Følgende personer indgår i supportteamet:


Cheftræneren 

Overordnet ansvarlig for alle beslutninger i trænerteamet.

Udtager truppen, coacher holdet til kampe og udarbejder årsplan                                                                  

Assisterende træner(e)                        

Sparrer med cheftræneren og assisterer i træninger. Kan selv stå for en nærmere aftalt andel af træningerne.


Fysisk træner                                            

Koordinerer holdets fysiske træning og introducerer unge spillere til styrketræning i forhold til aldersrelateret træning.


Talenttrænere                                         

Udvikler og introducerer unge spillere til volleyballtræning på højere niveau, og forsøger i samarbejde med ligatrænerteamet at skabe spillere der kan presse sig ind i ligatruppen.           


Specifiktrænere                                     

Trænere eller specialister med ekspertkompetencer indenfor ønskede områder tilknyttes med fordel. Det er trænerteamet der vurderer om der er behov for specifiktrænere, eller om support teamet råder over de ønskede kompetencer.

 

Anfører                                                       

Trænerteamets forlængede arm. 

Spillernes ”tillidsmand”.


Holdleder(e)                                             

Kan være en spiller eller en person tilknyttet holdet, med ansvar for at løse praktiske opgaver i forbindelse med træning og kamp.


Statistikansvarlig (Scout)                      

Vigtig taktisk hjælp på bænken til kampe. Dette område er langt mere omfattende end tidligere, og medfører  både udgifter, men også fokus på uddannelse og efterbehandling af data, samt software til statistikværktøjet Datavolley 4 / Video / PC samt andet teknisk udstyr, som er påkrævet for hold i Volleyligaen.


Fysioterapeut                                           

Et must for at forebygge og behandle skader. Uundværlig brik i elitemiljøet. 

Fysioterapeuten står for de ugentlige behandlinger og journalføring af truppen. Vurderer behov for specialist/lægebehandling.  

                   

Specialist / Læge                                     

Ad hoc, når fysioterapeut vurderer et behov.


Massør                                                        

Ad hoc, når fysioterapeut vurderer et behov.


Idrætspsykolog/mentaltræner          

I starten af sæsonen og op til slutspil.


Kostvejledning                                         

En del af sundhedsprogrammet essentielt for ungdomsspillerne. Vigtigt i en elitær livsstil og i forhold til dopingpræparater.


Ortopædi                                                  

Området er relateret til fysioterapi, så vi sikrer at spillerne testes og får viden om især sko og indlæg.


Der indgår en række personer i et stærkt og fagligt funderet træner- / support team og der kan sammensættes forskellige fokusgrupper med specialviden.
I HVK har vi et sundhedsprogram som alle skal være bevidste om og som styres af vores fysioterapeut i samarbejde med vores fysiske trænere.

Ad hoc punkterne administreres pt. af trænerteamet, hvor ekspertbistand tilkobles løbende, hvor især idrætspsykologi/mentaltræning indtager en større og større værdi i forhold til udviklingen.