Historie

Historie

Hvidovre Volleyball Klub blev oprindeligt stiftet d. 1. februar.1955 i Præstemoseskolens to små gymnastiksale, og det var med overvældende succes, med danmarksmesterskaber for både damer og herrer som omgivelserne ellers ikke lige frem lagde op til.
De begrænsende omgivelser var en medvirkende årsag til at klubbens daværende bestyrelse i sidst i 60érne ansøgte kommunen om bedre forhold og rammer. Da klubbens fine resultater desværre ikke var nok til at optimere den kommunale opbakning, søger klubben mod Brøndby der på daværende tidspunkt prioriterer idræt væsentligt højere, og tager imod klubben med åbne arme (og en bedre hal). Derefter skifter klubben navn til det nuværende  ’Brøndby Volleyball Klub’.

I 1978 stiftes Hvidovre Volleyball Klub igen, og 1978 er derfor klubbens officielle stiftelsesdato.
Da Frihedens Idrætscenter bygges tilbydes Hvidovre Volleyball Klub træningstid og klublokale.
Foreningslivet og socialt samvær er grundstenene for klubben og klart det som har holdt klubben sammen,  også selvom klubben jævnligt er repræsenteret i de allerøverste rækker.

Æresmedlemmer

Vi har gennem tiderne nydt godt af mange ildsjæle i HVK.
Ildsjæle er meget værdsatte og vi kan ikke takke jer nok, men en helt speciel tak har bestyrelsen givet til enkelte personer som virkelig har gjort en forskel, og derved påvirket og udviklet klubben til det den er i dag. Tak for jeres store indsats.
Indstillinger af kandidater kan motiveres og sendes til klubben.

Cor(nelis) Geugjes

Som medstifter af HVK og ikke mindst hvidovreborger flyttede Cor Geugjes med klubben til Brøndby i 70'erne, og har siden gjort så utroligt meget for dansk, nordisk og europæisk volleyball i løbet af sine mange år indenfor volleyballverden, at bestyrelsen har besluttet at udnævne ham til æresmedlem. Cor fik DIF's ærestegn som den første person indenfor volleyball og var nordisk generalsekretær. Senere blev han Præsident for European Cups Commission, ECC samt Vicepræsident for CEV!...

Cor Geugjes boede i Hvidovre lige til sin død i 1995 - æret være hans minde, og lad hans ildsjæl være et forbillede for os andre.

Freddy Hansen

Ordet kulturbærer kendetegner i høj grad Freddy.
 

Drivkraft på det sociale område i kølvandet på klubbens genstiftelse i 1978.
Forfatter af utallige klubsange og fik folk til at føle sig velkomne i klubben.

Asger Villund

Blandt andet kendt og husket for:

-Mange lederroller gennem årene
-Ubesejret i boldpres over 2.43m
-Ubesejret på bjerget (med og uden Cecil)
-Fast mand på 1. holdet fra serie til eliten
-Bedste knytnæve-centerangreb op gennem 1980’erne
-Super god kammerat og ambassadør for klubbens værdier

Kirsten Bjerregaard

(tekst på vej)

Niels-Erik Broberg

Broberg har med sit gode humør og klubhjerte gennem mange år sat sit positive aftryk på mange når de er gået ind ad døren i HVK. 
Både som formand og i udvalgsarbejde har Broberg været særdeles aktiv, og ligeledes som mangeårig formand for SVBK, har Broberg bidraget positivt til dansk volleyball.

Blandt andet kendt og husket for:

- Utallige lederroller gennem årene

- Blødeste fingerslag op gennem 1980’erne
- Ubesejret på området ”Anekdoter og røverhistorier”

- Super god kammerat og ambassadør for klubbens værdier
- Kæmpe frivillig-indsats for klubben og indbegrebet af en ”RIGTIG HVK’er”

Per Falkenberg

Per startede sin gang i HVK i 2018-19 sæsonen, og gjorde sig hurtig u-undværlig som frivillig i klubben.  Områderne som revisor, tøjmand og ikke mindst en stor indsat med klubbens madbod Brazil på Roskilde Festival udmøntede sig bl.a. i prisen "Årets HVK'er" og nu også et Æresmedlemsskab.


Blandt andet kendt og husket for:

- Husk at fejre stort som småt (lev i nuet). 

 - Din ordentlighed i medgang og modgang står du stærk som et fyrtårn.

- Altid at opfordre til at vise kærlighed og anerkendelse af andres indsats. 

- Super god kammerat og ambassadør for klubbens værdier. 

 - Altid frisk med en joke og opmærksom på andres velbefindende. 

 -Kæmpe frivillig-indsats for klubben og indbegrebet af en ”RIGTIG HVK’er”.

Cor Geugjes

Hvidovreborger og medstifter Cor Geugjes har gjort så utroligt meget for dansk, nordisk og europæisk volleyball i løbet af sine mange år indenfor volleyballverden, at bestyrelsen i Hvidovre Volleyball Klub har besluttet at udnævne ham til vores tredje æresmedlem.

Cor fik bl.a. DIF's ærestegn som den første person indenfor volleyball og var nordisk generalsekretær - bare for at nævne nogle af hans mange meritter. Senere blev han Præsident for European Cups Commission, ECC samt Vicepræsident for CEV!

Cor Geugjes boede i Hvidovre lige til sin død i 1995 – æret være hans minde, og lad hans ildsjæl være et forbillede for os andre.

Volleypiger

Søde piger har altid været en del af Hvidovre Volleyball Klub.

Volleyfyre

Flotte fyre - også dengang!